חפש

פטריות, אז היה...

כתיבה וצילום: יגאל גיאת

"פטריות, אז היה..."
כך אני מכנה את המנה הפסיכית הזאת.

כי מעבר למשחק המילים המתבקש, בוא'נה, אני לא צוחק, אי אפשר לראות אותן בצלחת לאחר 8 שניות מההגשה. זה פשוט נורא!

כאן זו הגרסה המטוגנת המושחתת, כי כשהכנתי אותה הייתי ללא טוסטר אובן בדירה. אכין מתישהו את הגרסה האפויה, שהולכת למקום שונה.



מצרכים: (ל-2 מנות. הכפילו בהתאם.)
- 4 פטריות פורטובלו טריות, גדולות ויפות
- 80 גרם מוצרלה טבעונית של "משומשו", מגורדת
- כמה עלי בזיליקום טרי, קרועים ידנית לחתיכות קטנות
- גבעול טרי של בצל ירוק, פרוס
- מלח
- מתנצל על שאני לא יכול בלי עקצוץ מושלם של: צ'ילי גרוס. הוא פשוט עושה את העניינים הנעימים - לנעימים יותר.
- תערובת תיבול לפרגיות (או אם בא לכם כיוון נוסף ושונה, אז אגוז מוסקט, זנגוויל, קינמון בקטנטנה)
- 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:
1. שוטפים בעדינות את הפטריות ובזהירות חותכים את הגזע, כדי לקבל עיגול פטרייה עבה וטוב, ללא מדרגה.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ללא מכסה, על אש גבוהה, מניחים את הפטריות, גג למעלה, הצד של הגזע למטה, ובמשך כ-3-4 דקות נותנים להיכרות שלהן עם המחבת - להתרחש, ולרחוש.

3. כשהמחבת מנגנת לכם את ניקוז הנוזלים מהפטריות, הופכים אותן על גבן ומפזרים עליהן את המלח, הצ'ילי, התבלין שבחרתם. הופכים שוב מדי פעם ונותנים לחום הטיגון למצות את הנוזלים מהפטריות (ואל תדאגו, יש שם נוזלים, אבל זה ייגמר בסוף. הפטריות תתכווצנה בלפחות כ-25% מגודלן המקורי.)

4. לאחר שהפטריות מפסיקות להקיז נוזלים, הופכים במחבת את הפטריות על גבן, מניחים על הצד ה"רדיאטורי" הזה, כלומר בתוך האמבטיה, או איך שמכנים את הצד הפנימי שלהן, את הבזיליקום הקצוץ. על הבזיליקום מעצבים גבעה נחמדה של המוצרלה הטבעונית. מכסים את המחבת למשך כ-4 דקות.

5. מוציאים בזהירות מהמחבת ומניחים על צלחת ההגשה. על המוצרלה מפזרים את הבצל הירוק הקצוץ.

6. כאן עשינו סלט ירקות טעים שהשתלב לנו מצוין, אבל תוך כדי אכילה הפנמתי הצעת שדרוג נוספת שתלך מעולה לצד הפטריות המוקרמות הללו: פירה. כן, פאקינג פירה, שמעבר לעיבוי הצלחת הוא גם יכיל אליו את המיצים הטעימים שעדיין יוצאים מהפטריות הרוחשות.

7. זה כל-כך, אבל כל-כך, טעים.

תגובות: