חפש

בייקון טבעוני - מקלות חלבון סויה (יובה) - מתכון

כתיבה וצילומים: יגאל גיאת

בייקון טבעוני, בטעמים וניחוחות מעושנים, ששולחים אותך אל מחוזות מושחתים ומטריפים.

מתכון קל מאוד להכנה, עם חומר גלם משגע, מקלות חלבון סויה, שלטעמי ממש מתאימים למשימת ההתבייקנות (הא, הא? "התבייקנות", יעני הפועל של להפוך לבייקון. נראה לי שאגיש את הפועל החדש הזה לאקדמיה ללשון, יאשרו בוודאות...), אז קדימה, הפסיקו להתבכיין והתחילו להתבייקן, כי לי יש רק אזהרה אחת בקשר למתכון הזה, הוא עושה לכם משהו מדליק לפרצוף, ככל שאתם סוגרים עליו את הפה שלכם - העיניים שלכם נפערות בתדהמה, על המפגש המושלם שמתרחש לכם שם בתוך הפה.

בייקון טבעוני - מקלות חלבון סויה - מתכון

כמה עונג זה לאכול אוכל לא מתפשר, בידיעה שאין כאן בעל חיים שהתייסר גיהינום רק כדי לעלות אל הצלחת שלי. לכל היותר ניתן לטעון שהחזיר היחידי בחדר הוא אני, שחיסל את הבייקון הטבעוני הזה בתוך שניות...
   
מצרכים:
- מקלות חלבון סויה מיובש.  ניתן להשיג בחנויות שמייבאות מוצרים מובחרים מהמזרח. אני רכשתי בסופר הטבעוני המעולה בטבע שלי.
- 2-3 כפות שמן לטיגון
- 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת
- כמה טיפות של עשן נוזלי
- 1/2 כפית שום גרוס מעושן (אם אין לכם מעושן, אז קצת אבקת שום רגילה)
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מעושן (אם אין לכם מעושן, אז רגיל)
- מלח לפי הטעם שלכם
בייקון טבעוני - מקלות חלבון סויה - מתכון

אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר רחב במים קרים, מכניסים לתוכו את מקלות חלבון הסויה, כמו שהם.

בייקון טבעוני - מקלות חלבון סויה - מתכון

הערה חשובה: על האריזות של מקלות חלבון הסויה היבואן מציין להשרות ל-2 דקות בלבד. אין לי מושג מה הקטע. 2 דקות הם כלום זמן והמקלות עדיין קשים. אז קחו בחשבון שיש להשרות במים קרים במשך חצי שעה עד שעה, לריכוך מלא. המקלות יתבהרו ויתרחבו ואתם תרגישו שהם רכים וגמישים לעבודה.

בייקון טבעוני - מקלות חלבון סויה - מתכון

2. מוציאים את המקלות מהמים ומניחים על צלחת שטוחה. מערבבים בקערית קטנה את השמן עם כל התבלינים ומברישים את מקלות הסויה מכל הצדדים.

בייקון טבעוני - מקלות חלבון סויה - מתכון

3. מחממים מחבת על אש גבוהה, מניחים את מקלות חלבון הסויה ומטגנים משתי הצדדים, עד להשחמה ומעט קריספיות.

4. זהו, מוכן. מגישים כמו שאוהבים. אפשר נטו עם מתבלים מובחרים כמו חרדל, מיונז וברביקיו, אפשר לצד סלט ירוק או חביתה, אפשר כתוספת על בורגר, לגמרי מה שבא לכם. אני כאן הלכתי על כריך פסיכי של ג'בטה טרייה, מלא אבוקדו בשני הצדדים, עלה טרי של חסה, טבעות בצל סגול, טבעות פלפלונים מתוקים, סקוויז קטן של לימון על הירקות ומעל כל אלו ערמה רוחשת וגועשת של בייקון טבעוני, שהמשיך לעשות עלי "טססס..." כשהנחתי אותו על כל העסק. או שמה זה לא "טססס..." של חוסר סבלנות, אלא יותר "פששש...." כזה של הערכה, על מצע האושר המנומק שארגנתי לו.

בייקון טבעוני - מקלות חלבון סויה - מתכון

5. זהו. ככה פשוט. בהצלחה ובתיאבון.

מתכונים נוספים עם יובה בצורת מקלות:
מקלות סויה (יובה) בחריימה סטייל

תגובות: