אדמה בעננים
חיברתי למנה את הכותרת הזאת, פשוט כי אין לי כותרת קצרה שתכיל בתוכה את מה שמתרחש כאן.
כי מה מתרחש כאן?
תפוח אדמה, בטטה, פלפל, בצל, שום, יובה כנפיים, כולם אפויים ומוקרמים בתנור עם ענני גבינשיו של עדיקא ותערובת עשבי תיבול פרובאנס, מוגש חם לצד סירות של חסה טרייה, שעמוסות בחצאי עגבניות שרי, שמתעטפות בענני אבוקדו נימוח ועלי נענע.
אני יודע לציין שבוודאות הייתי צלול כשלקחתי את הביס הראשון.
אני יודע לציין שסיימתי את המנה כשאני סטל'ה לגמרי, בזכות העונג, עושר הטעמים והמרקמים, בליווי מלמולי "די, נו, אין מצב, יא ראבי, רק עוד ביס אחד..." שבקעו ממני לאורך סשן האכילה.
אני חושב שהמנה הזאת היא סוג של טריפ מערבל כזה.
טוב, כבר ציינתי: אדמה בעננים...
מצרכים: (למשהו כמו 4-5 מנות)
למנה החמה:
- 100 גרם יובה כנפיים
- 2-3 תפוחי אדמה בינוניים (כשהקליפה יפה אני מעדיף לשטוף אותם היטב ולא לקלף. לבחירתכם.)
- 2-3 בטטות קטנות/בינוניות
- 2 בצלים בינוניים, קלופים
- 2 פלפלים אדומים (גמבות), אפשר כמובן גם לשלב צבעים. לקחתי אדומים, לטובת מתיקות קלה
- 3-4 כפות שמן לאפייה
- כף גדושה תערובת עשבי תיבול פרובאנס
- מלח, לפי הטעם שלכם
- אופציונאלי, למי שכמוני אוהב קצת ספייסיות: כף שטוחה צ'ילי יבש גרוס
- 1 חבילת גבינשיו של עדיקא
למנה הקרה:
- עלי לבבות חסה טריים, יפים ושלמים (אני אומר "לבבות" גם כי הם קטנים ומתאימים יותר לצלחת וגם כמובן כי הם פריכים יותר ויחזיקו נהדר את המילוי.)
- 1 אבוקדו גדול או 2 בינוניים
- מיץ מכשליש לימון סחוט
- עגבניות שרי, כ-8-10 יח' לסועד
- עלי נענע טרייה
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. מתחילים משחזור היובה: משרים את הכנפיים בקערה/סיר עם מים קרים למשך כ-15-20 דקות, עד לריכוך מלא, או לחילופין, ממליץ להשרות במים רותחים ל-5-7 דקות, לטובת היפטרות מריח היובה הגולמית, עד לריכוך מלא ואז לסנן מנוזלים ולשטוף קצרות את היובה במים קרים.
2. חותכים לפלחים גסים את תפוחי האדמה, הבטטות, הבצלים, הפלפלים. את שיני השום מקלפים ומשאירים שלמות.
3. מכניסים את כל הירקות לסיר גדול או קערה, מוסיפים את היובה, את השמן, את הפרובאנס, את הצ'ילי הגרוס, קצת מלח, מערבבים היטב ובעדינות את כל העסק, שכל המרכיבים יקבלו מהשמן ומהתבלינים.
4. משטחים את הכל על תבנית שמרופדת בנייר אפייה, עדיין לא מוסיפים את הגבינה. מכניסים לתנור על חום בינוני/גבוה למשך כ-25 דקות. מוציאים לרגע מהתנור, מערבבים בעדינות, מפזרים מעל את הגבינה, מחזירים אל התנור, למשך כ-20 דקות נוספות
5. זה זמן מצוין להכין בינתיים את המנה הקרה. הכי קל שאפשר: מרסקים אבוקדו בשל בקערית >> מוסיפים לו את מיץ הלימון וקצת מלח ומערבבים היטב >> חוצים את עגבניות השרי ומכניסים אל קערה >> מוסיפים את האבוקדו המרוסק אל העגבניות ומערבבים בעדינות >> מעמיסים על סירות החסה ומניחים בצלחות ההגשה >> מדביקים כמה עלי נענע על האבוקדו >> מזליפים על הכל מעט שמן זית >> פלפל שחור גרוס >> מוכן.
6. עברו כ-20 דקות, או עד שהגבינה נמסה לגמרי והירקות והיובה המבצבצים מקבלים השחמה יפה - זה הזמן להוציא מהתנור.
7. מורידים בעדינות מנה לצלחת באמצעות מרית רחבה, מניחים לצד סירות החסה הממולאות שכבר ממתינות שם, מגישים מיד.
8. וממריאים, אדמה בעננים...
מתכונים נוספים עם יובה כנפיים:
סוּשִׁיוּבָּה ופטריות
דלעת ערמונים ממולאת ביובה כנפיים
דלעת יפנית ממולאת ביובה כנפיים מוקרמת
יובה כנפיים ופלפלים בטנדורי וצ'דר מעושנת
סמבוסק חומוס ממולא ביובה כנפיים בטנדורי
אטריות חיטה ויובה כנפיים בקארי אדום וקרם קוקוס
שיפודים טבעוניים עם יובה כנפיים וקוביות חלבון סויה
תוספות טבעוניות לאינג'רה
פלפלים ממולאים באורז, יובה כנפיים ופטריות בוויסקי
חֲצִילִיוּבָּה
מעורב ירושלמי טבעוני
כנפיים טבעוניות בקארי וטריאקי