חפש

קישואים נימוחים בניחוח בזיליקומי

כתיבה וצילום: יגאל גיאת

רוצה לדבר איתכם רגע על מנת קישואים נימוחים בניחוח בזיליקומי. ביחסי מאמץ מול תוצאה, זו מנה שרמת הטעים שלה היא לגמרי לא פיירית לעומת מינימום המאמץ הנדרש. טעים בקטע מטומטם, עם מזלג ביד אחת ובירה כהה חזקה ביד השנייה.



מצרכים:
- 5-7 קישואים צעירים, פרוסים בעובי של כ-4 מ"מ
- 1 בצל לבן גדול, מקולף, חתוך לפיסות באורך של כ-2 ס"מ
- 1 ראש שום, מקולף, כל שן חתוכה לאורכה ל-4
- חצי צרור בזיליקום טרי, עלים מופרדים ידנית
- 50-70 גרם גבינה מלוחה של משומשו, מפוררת
- קצת גבינת פרמז'ן של צ'יזלי, מפוררת
- אגוז מוסקט
- זנגביל
- צ'ילי גרוס
- מלח
- 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת עמוקה את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים, על אש גבוהה.

2. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את השום ומערבבים שוב.

3. מוסיפים את הקישואים, מערבבים היטב, נותנים להם להיחרך מעט, להתרכך.

4. מוסיפים את התבלינים, מוסקט, זנגביל, מלח, צ'ילי (דווקא בגלל שהקישוא הוא עדין וקטיפתי, הצ'ילי יעניק לו טוויסט נעים של ממש), מערבבים היטב ואפילו חורכים טיפה את כל העסק.

5. מוסיפים את הגבינות ואת הבזיליקום, מנמיכים את האש, מערבבים היטב.

6. זהו. מכניסים לתוך הפה ו...המראה נעימה.

7. הצעה משתלמת: כל העסק הזה יוצא מושלם גם עבור פסטה. אז אם תקחו את כל מה שכתבתי כאן + פלוס כף שמן זית ופשוט תערבבו עם חבילת פסטה מבושלת, אתם תשדרגו את המנה מסטרטר מעולה למנה עיקרית של ממש, קטיפתית, ריחנית, עוקצת בקטע נעים.

8. בהצלחה ובתיאבון!

תגובות: