חפש

טופו ועניינים מטריפים ברוטב מעושן - מתכון

כתיבה וצילומים: יגאל גיאת

איזה סטארטר תוקתק כאן, יא רבנן...
מנה ראשונה משגעת. הסקסית הזאת מעירה לכל הנוכחים את בלוטות הרוק, כשהיא מוגשת לשולחן רוחשת וגועשת, מעושנת ומשכרת.



כי מה בעצם יש לנו כאן?
מניפה של פרוסות טופו ותפוח אדמה, מתחבאים בקרקעית, ברטטוי סטייל, עם רוטב ברביקיו מעושן בטעם בירה, מתוגבר בתבלינים מעושנים וגם זרעי כוסברה וזרעי אניס, כשמעל למניפה מצטרפים פלחי בצל סגול, פטריות שמפיניון טריות שלמות, עגבניות שרי וטבעות פלפל צ'ילי טרי, כולם אפויים ביחד באורגיה משוגעת של טעמים ומרקמים, כאילו הם עישנו הרגע משהו ממש חזק... (הא? הא? ראיתם מה עשיתי כאן?)

איך אנסח זאת... אם אתם אכן מגישים אותה כמנה ראשונה ולא מכפילים כמויות וממירים אותה למנה עיקרית - כדאי לכם מאוד להפגיז עם העיקרית, אחרת הפסיכית הזאת כאן פשוט תגנוב ת'הצגה.

קל להכנה, ברמה שאשכרה לא נעים לך לקבל מחמאות על כלום עבודה...

מצרכים: ל-2-3 מנות ראשונות. הכפילו בהתאם. מציין שוב שאפשר לעבור לתבנית גדולה, להגדיל כמויות ולהכין את המנה הזו כעיקרית, לצד סלט ירוק.
- 1 חבילת טופו (300 גרם)
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 1 בצל סגול (אפשר כמובן גם צהוב או לבן)
- כ-6 פטריות שמפיניון טריות
- כ-12 עגבניות שרי
- 1 פלפל צ'ילי טרי (או פלפל חריף אחר לבחירתכם)
- 1 כפית שמן זית

מצרכים לרוטב המעושן: (מציין מה שעשיתי כאן, אבל הרגישו חופשי ללכת אל רוטב מעושן בטעם שלכם ולפי המצרכים הזמינים לכם, סבבה? בכל מקרה בטוח שתעשו לכם טעים.)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות גדושות רוטב ברביקיו מעושן בטעם בירה
- 2 כפיות עשן נוזלי
- 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת
- 1 כפית אבקת בצל
- 1/2 כפית שום גרוס מעושן
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מעושן
- 1/2 כפית זרעי אניס
- 1/2 כפית זרעי כוסברה
- מלח, לפי בטעם



אופן ההכנה:
1. פורסים את גוש הטופו ל-10-12 פרוסות, מקלפים את תפוח האדמה וגם אותו פורסים ל-10-12 פרוסות, מקלפים את הבצל הסגול וחותכים לפלחים גסים, פורסים לטבעות את פלפל הצ'ילי.



2. מכינים את הרוטב המעושן: פשוט מכניסים את כל המרכיבים לקערה קטנה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים מלח לפי הצורך.



3. בוחרים מחבת או תבנית שעמידה לאפיה ומשמנים אותה קלות.



4. מסדרים במניפה גסה, רטטוי סטייל, את פרוסות הטופו ותפוח האדמה.



5. יוצקים מעל המניפה כ-2/3 מהרוטב שהכנתם ואז מסייעים לרוטב לחלחל אל החלקים הפנימיים של המניפה על ידי הרמה קלה של כל פרוסה. (אתם יכולים גם להבריש את הפרוסות לפני הסידור במחבת, אבל זה קצת יותר עסק מלוכלך ובכל מקרה רציתי לצלם לכם את השלבים.)



6. מפזרים את כל שאר המצרכים מעל המניפה המתובלת.



7. יוצקים את שארית הרוטב על המצטרפים החדשים, מוודאים שכולם קיבלו קצת.



8. מכניסים לתנור על חום בינוני/גבוה (180-190 מעלות) ואופים במשך כ-45 דקות. מוכן כשתפוח האדמה נדקר בקלות על ידי מזלג והרוטב המעושן הצטמצם והפך להיות חלק מה-DNA של כל הנוכחים במחבת.



9. מגישים חם, מפרקים מיד. הביסים הכי כייפיים יהיו אלו שבהם תצליחו להרים בנגלה אחת נציגות של כולם אל המזלג. הרוטב המעושן שעוטף את כל העסק יגרום לכם שלא להבין אם הרגע לקחתם ביס או פאקינג שחטא... לגמרי יאממי של עניין.



קליק למתכונים נוספים עם טופו

תגובות: