חפש

פסטה מוקרמת עם נתחי סויה בתיבול צ'יזי בייקון - מתכון טבעוני

כתיבה וצילומים: יגאל גיאת

וואי, יא ראבי, חש עצמי מושחת כאן... את המנה המטריפה שאני משתף איתכם היום מעולם לא אכלתי בחיי לפני כן. זה מתכון משותף עם קרן שלי, ממש קל לביצוע, רק שלא תאמינו לתוצאה הסופית שעולה על הצלחת. 

אז מה יש לנו כאן היום?
פסטה קוואטפי, עם רצועות בצל ונתחי סויה בשרניים דמויי עוף שנסגרו קודם לכן בצליה נפרדת, מוקרמים בקרם קוקוס מלטף וקטיפתי, עם תערובת תבלינים משגעת בטעם צ'יזי בייקון של DELICIOU ופתיתי שמרי  בירה.



זו מנה עשירה ומושחתת, סקסית וכל-כך טעימה! איך אתאר את העניין... כשאכלתי התנגן ברקע פלייליסט שקט של פולק ובלוז, אבל אני בכלל יצאתי ראפר, כי בכל ביס שלקחתי זרקתי כאן לאוויר קריאות "יואו, יואוו! דה פאק יואוו!" מרוב התפעלות על המנעד הפסיכי של הטעמים והמרקמים שכל ביס הביא איתו...



מצרכים: (לסיר משפחתי מלא)
- 3-4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, חתוך לרצועות
-  1 חבילת נתחי סויה דמויי עוף של טבעול (350 גרם). המוצר הזה כל-כך מעולה ולגמרי "שם", עד שאשכרה יש לא מעט טבעונים שנמנעים ממנו. חושב שטבעול נתנו כאן עבודה פסיכית וזה פשוט פלא בעיניי שהמוצר מכיל 6 מרכיבים בלבד: מים, חלבון סויה, שמן קנולה, חומץ, תמצית שמרים, מלח. אני ממליץ עליו בחום, מתאים כאן לאלל'ה (ולאינספור מתכונים נוספים)
- 2 קופסאות של קרם קוקוס (400 גרם כל אחת)
- 1 כף תערובת תיבול צ'יזי בייקון של DELICIOU, ועוד קצת בהגשה.
- 1 כפית אבקת בצל
- 1 כפית אבקת שום מעושן או אבקת שום רגילה
- 1 חבילת פסטה קצרה, 500 גרם, בצורה לבחירתכם, כזו שתתאים לאסוף איתה עניינים מוקרמים. כאן אני עם פסטה מסולסלת, או בשמה הרשמי קוואטפי (cavatappi). היא נקראת כך על שום צורתה לחלק המסולסל בחולץ בקבוקי יין (קוואטפי = חולץ)
- 1 כף פתיתי שמרי בירה או פרמז'ן טבעונית מגורדת דק
- קצת פלפל שחור גרוס טרי
- מלח, לפי הטעם



אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, זורקים פנימה את רצועות הבצל, מוסיפים את הנתחים, ככה, כמו שהם, אין צורך להפשיר מראש. מוסיפים קצת מלח ופלפל שחור גרוס וצורבים את הנתחים, בלי להתבייש, עד לקבלת סגירה יפה מכל הצדדים, מסירים מהאש ומניחים בצד בינתיים.

2. הכנת הרוטב היא מהירה, אז מתחילים כבר עכשיו לבשל את הפסטה, בנוהל, סיר גדול, מים רותחים עם מלח.

3. אל סיר גדול אחר יוצקים את 2 קופסאות קרם הקוקוס. מוסיפים את תערובת הצ'יזי בייקון + אבקת הבצל + אבקת השום, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים להבה.

4. כשהפסטה מוכנה מסננים מנוזלים ואז ישר פנימה אל הסיר עם הרוטב, זה בדיוק גם המקום להוסיף פנימה את הנתחים הצרובים עם הבצל. מערבבים היטב ומניחים לכל המרכיבים לבצע היכרות מהירה האחד עם השני, ממש עניין של דקה, לא יותר. מסירים מהאש, מוסיפים אל הסיר כף גדושה שבבי שמרי בירה ומערבבים היטב.

5. מצלחתים, מפזרים מעל קצת מתערובת הצ'יזי בייקון וקצת פלפל שחור גרוס, מגישים מיד ומתמסרים לצלחת האושר הנדירה הזאת, שהולכת לעשות איתכם אהבה מושחתת ובלתי נשכחת, אבל כזו שמאוד נסלחת.

תגובות: