חפש

כריך פטריות שימג'י בטוסקנה

כתיבה וצילומים: יגאל גיאת

קפיצה קטנה וטעימה לאיטליה? בקלות!



לחמניה טריה חרוכה קלות >> מריחה של חרדל >> קונפטי חסה >> פרוסות עגבניה טריה >> רוטב שום >> מוקפץ רוחש וגועש על בסיס שמן זית שמכיל רצועות דקות של בצל לבן + טבעות דקות של פלפל חריף אדום + רצועות של גמבה צהובה מתקתקה + פטריות שימג'י טריות ומטריפות >> הכל חרוך בתערובת התבלינים "טוסקנה" המשגעת >> בצל ירוק קצוץ מעל הכל >> מוכן!

*למי שלא מכיר, טוסקנה היא תערובת תבלינים מעולה שניתנת להשגה בכל חנות תבלינים שמכבדת את עצמה. כל תבלינאי מכין את תערובת הטוסקנה שלו, אבל לרוב היא תכיל פפריקה, רוזמרין, עלי דפנה, אורגנו, מיורן, זרעי שומר, אבקת בצל ועוד תבלינים טעימים, שיחדיו מתחברים לתערובת מדהימה שמתאימה למתכונים רבים.



זו אשכרה ארוחה שלמה בלחמניה, מנה עיקרית וסלט. הכריך הטבעוני המשגע הזה אולי זריז והכי פשוט בעולם להכנה, אבל דאממ, איזה חריג... בשרני במידה ועם זאת קליל ומרענן. הכריך הזה מצדיק כל אות אפשרית להגייה, אפילו את האות ד' בסנדביץ', שברגיל אף אחד לא יודע מה לעזאזל לעשות איתה, נכון? אז מעדכן שכאן בהחלט תצטרכו את הד' של הסנדביץ', באבו אבוהא תצטרכו, כולל בנוסף סטוק של ה' הידיעה ואותיות בו"ם!
 

תגובות: