חפש

דלעת ערמונים ממולאת גבינה טבעונית - מתכון

כתיבה וצילומים: יגאל גיאת

דלעת ערמונים במילוי מוקרם של גבינת פטה טבעונית, פטריות שמפיניון ובצל. (למתכון נוסף של דלעת ערמונים ממולאת - לחץ כאן)

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

דלעת ערמונים היא פיתוח כחול-לבן. קצת כמו שישראלים הגיעו מעגבניה רגילה לעגבניית שרי, כך גם כאן, ישראלים הגיעו מדלעת אמריקאית עצומה לדלעת ערמונים קומפקטית וטעימה.

מצרכים: (ל-3 מנות עיקריות או 6 מנות פתיחה...)

- 3 יח' דלעת ערמונים

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

- 1 קופסת שימורים של פטריות שמפיניון חתוכות (משקל מסונן - 167 גרם)
- 1 בצל קטן (כ-100 גרם), חתוך גס
- כ-100 גרם גבינת פטה טבעונית, מגורדת גס. ממליץ מאוד על זו של ויולייף, לטעמי היא מאוד "שם" וזו אחת הגבינות הטבעוניות האהובות עלי
 
דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

- ספריי שמן + כף שמן זית או 2 כפות שמן זית (אחת מהן להברשה במקום ספריי)
- תערובת תבלינים כלשהי, קלילה אך עשירה, כדאי עם עשבים, פלפלים, טימין, זעתר, לגמרי מה שבא לכם. אישית השתמשתי כאן בתערובת שאני רוכש בשוק העירוני בפתח-תקווה, הם מערבבים שם בעצמם את העניינים, כל תערובת כוללת יותר מ-10 מרכיבים טבעיים, זה מדהים...
- גבעול בצל ירוק, פרוס

אופן ההכנה:
1. חוצים את דלעת הערמונים לחצאים ובאמצעות כף מנקים החוצה את הגרעינים וה"שערות" שבמרכז. פשוט כמה תנועות סיבוביות והכל בחוץ.

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני
דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

2. מסדרים את חצאי הדלועים בתבנית, על נייר אפייה, מתיזים אל תוך כל דלעת מעט ספרי שמן, אפשר גם להבריש. מכניסים לתנור בחום בינוני ואופים במשך כרבע שעה ומוציאים מהתנור למילוי.

3. בזמן שהדלועים בתנור, מחממים בינתיים כף שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והפטריות, מוסיפים את התבלינים שבחרתם ומטגנים עד להזהבה.

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

4. מוציאים את הדלועים מהתנור, מעמיסים פנימה אל כל דלעת קודם מעט מהגבינה, אבל לא הכל, השאירו חלק מהגבינה לשעת ההגשה. על הגבינה ממלאים את הפטריות והבצל ומחזירים לתנור ל-15-20 דקות נוספות, עד שהדלועים מתרככים.

5. לפני ההגשה מפזרים את שארית גבינת הפטה, אוהב גם קצת בצל ירוק לטעם ולקישוט.

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

6. ממליץ להגיש עם כפית, דלעת ערמונים היא ארוחה ארוזה בתוך כוס, פשוט מרימים בכל ביס קצת דלעת ומילוי, זה תענוג. כאן חתכתי רק כדי להמחיש מה מחכה לכם בפנים, פחדתי לבלגן עם כפית.

7. בהצלחה ובתיאבון!

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

תגובות: