דלעת ערמונים במילוי בשרני של שבבי סויה, פטריות ובצל. (
למתכון נוסף של דלעת ערמונים ממולאת - לחץ כאן)
דלעת ערמונים היא פיתוח כחול-לבן. קצת כמו שישראלים הגיעו מעגבניה רגילה לעגבניית שרי, כך גם כאן, ישראלים הגיעו מדלעת אמריקאית עצומה לדלעת ערמונים קומפקטית וטעימה.
מצרכים: (ל-3 מנות עיקריות או 6 מנות פתיחה...)
- 3 יח' דלעת ערמונים
- 40 גרם שבבי סויה (משקל מוצר יבש)
- 1 קופסת שימורים של פטריות שמפיניון קצוצות דק (משקל מסונן - 167 גרם)
- 1 בצל קטן (כ-100 גרם), קצוץ דק
- 1 כף שמן זית
- 1 ראש שום, קצוץ
- 1 כפית תערובת תבלינים בהרט
- מלח לפי הטעם
- לא חובה, אבל ממליץ: קצת צ'ילי גרוס, למי שאוהב עקצוצים נעימים לפני האפטרטייסט
- גם כן לא חובה, אבל מוסיף טעם וקישוט - תערובת גרוסה מבוססת פלפלים, לפיזור מלמעלה
אופן ההכנה:
1. משחזרים את שבבי הסויה על ידי השרייתם לשתי דקות בתוך מים רותחים, לאחר מכן מסננים מנוזלים ומניחים בצד.
2. מחממים את כף השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים מעט, מוסיפים את שבבי הסויה והפטריות הקצוצות, מטגנים על אש גבוהה לצמצום הנוזלים, מוסיפים את תערובת הבהרט, הצ'ילי הגרוס, המלח, מערבבים היטב וממשיכים לטגן עד להשחמה.
3. בזמן שסעיף 2 מיטגן ומתרחש לו במחבת, אפשר להעביר קצת את הזמן עם הדלועים. חוצים את דלעת הערמונים לחצאים ובאמצעות כף מנקים החוצה את הגרעינים וה"שערות" שבמרכז. פשוט כמה תנועות סיבוביות והכל בחוץ.
4. מסדרים את חצאי הדלועים בתבנית, על נייר אפייה, ממלאים אותם בתערובת המטוגנת, מכניסים לתנור, על חום בינוני/גבוה, למשך כחצי שעה, או עד שהדלעת מתרככת. מוציאים ומגישים חם.
5. הצעת הגשה, העיפה אותי לעוד מקומות, פשוט היה לי במקרר וניסיתי: קצת "סרירצ'ה" מעל כל העסק וזה בכלל וואו... מכירים סרירצ'ה? רוטב מיונז צ'ילי חריף, טבעוני כמובן. מגיע מתאילנד. ככה הוא נראה, נמכר בארץ לא מעט מקומות, התאהבתי בדבר הזה.