חפש

דלעת ערמונים ממולאת שבבי סויה - מתכון טבעוני

כתיבה וצילומים: יגאל גיאת

דלעת ערמונים במילוי בשרני של שבבי סויה, פטריות ובצל. (למתכון נוסף של דלעת ערמונים ממולאת - לחץ כאן)

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

דלעת ערמונים היא פיתוח כחול-לבן. קצת כמו שישראלים הגיעו מעגבניה רגילה לעגבניית שרי, כך גם כאן, ישראלים הגיעו מדלעת אמריקאית עצומה לדלעת ערמונים קומפקטית וטעימה.

מצרכים: (ל-3 מנות עיקריות או 6 מנות פתיחה...)

- 3 יח' דלעת ערמונים

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

- 40 גרם שבבי סויה (משקל מוצר יבש)

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

- 1 קופסת שימורים של פטריות שמפיניון קצוצות דק (משקל מסונן - 167 גרם)
- 1 בצל קטן (כ-100 גרם), קצוץ דק
- 1 כף שמן זית
- 1 ראש שום, קצוץ
- 1 כפית תערובת תבלינים בהרט
- מלח לפי הטעם
- לא חובה, אבל ממליץ: קצת צ'ילי גרוס, למי שאוהב עקצוצים נעימים לפני האפטרטייסט
- גם כן לא חובה, אבל מוסיף טעם וקישוט - תערובת גרוסה מבוססת פלפלים, לפיזור מלמעלה

אופן ההכנה: 
1. משחזרים את שבבי הסויה על ידי השרייתם לשתי דקות בתוך מים רותחים, לאחר מכן מסננים מנוזלים ומניחים בצד.

2. מחממים את כף השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים מעט, מוסיפים את שבבי הסויה והפטריות הקצוצות, מטגנים על אש גבוהה לצמצום הנוזלים, מוסיפים את תערובת הבהרט, הצ'ילי הגרוס, המלח, מערבבים היטב וממשיכים לטגן עד להשחמה.

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

3. בזמן שסעיף 2 מיטגן ומתרחש לו במחבת, אפשר להעביר קצת את הזמן עם הדלועים. חוצים את דלעת הערמונים לחצאים ובאמצעות כף מנקים החוצה את הגרעינים וה"שערות" שבמרכז. פשוט כמה תנועות סיבוביות והכל בחוץ.

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני
דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

4. מסדרים את חצאי הדלועים בתבנית, על נייר אפייה, ממלאים אותם בתערובת המטוגנת, מכניסים לתנור, על חום בינוני/גבוה, למשך כחצי שעה, או עד שהדלעת מתרככת. מוציאים ומגישים חם.

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

5. הצעת הגשה, העיפה אותי לעוד מקומות, פשוט היה לי במקרר וניסיתי: קצת "סרירצ'ה" מעל כל העסק וזה בכלל וואו... מכירים סרירצ'ה? רוטב מיונז צ'ילי חריף, טבעוני כמובן. מגיע מתאילנד. ככה הוא נראה, נמכר בארץ לא מעט מקומות, התאהבתי בדבר הזה.
 

6. וכמובן שממליץ להגיש עם כפית, דלעת ערמונים היא ארוחה ארוזה בתוך כוס, פשוט מרימים בכל ביס קצת דלעת ומילוי, זה תענוג.

7. בהצלחה ובתיאבון!

דלעת ערמונים ממולאת - מתכון טבעוני

מתכונים נוספים עם שבבי סויה:
פלפלונים ממולאים
לׇזַנְיוּבָּה - לזניה עם דפי יובה
תפוח אדמה וחברים
תוספות טבעוניות לאינג'רה
קוואטפי ברוטב בולונז טבעוני
פיצה-פיתה טבעונית מושחתת
פאי רועים טבעוני
בוריטו טבעוני
​​​​​​קובה אדומה טבעונית
המבורגר טבעוני / קבב טבעוני
בורקס דפי אורז טבעוני
עראייס טבעוני
לזניה טבעונית
מוסקה טבעונית
פסטה ריגטוני עם טחון טבעוני וקישואים בבהרט

תגובות: