חפש

קוואטפי ברוטב בולונז טבעוני - מתכון אקספרס

כתיבה וצילומים: יגאל גיאת

פסטה מסולסלת ברוטב עגבניות משגע שמתובל בתערובת טוסקנה ותערובת עשבים פרובאנס וצ'ילי גרוס, עם בולונז טבעוני משבבי סויה, פרוסות שמפיניון, רצועות פלפלים, בצל ושום, מחוזק בשמרי בירה ומוגש עם פרמז'ן טבעונית מעל.



אני רוצה לדבר רגע על "פרה קדושה" במטבח האיטלקי, שאותה מעולם לא הבנתי וזו לגמרי הזיה בעיניי איך היא הפכה לכלל בסיסי שמיושם במיטב המסעדות בעולם. מוכנים?
רוטב בולונז מגישים על פסטה מסוג ספגטי

לא מבין את זה!
הרי ספגטי זו הפסטה הכי לא נוחה לאכילת בולונז!
בואו באמת נרד לדקויות של העניין, כי בתכל'ס כל חוויית האכילה שלכם טמונה שם.
כשאתם אוכלים ספגטי בולונז אתם לרוב אוכלים אותו באחת מ-3 הדרכים הבלתי יעילות בעליל:

1. אתם פאקינג טוני סופרנו. אתם מגלגלים ארוכות את הספגטי על המזלג, אולי אפילו מקלים על עצמכם באמצעות סיבוב המזלג כשקצהו נושק לתוך שקע של כף ואז אתם מגלים שהמזלג מכיל 80% ספגטי והיחס בינו לבין הבולונז הוא "לא הוגן", אז אתם עמלים להעשיר את המזלג העמוס פסטה בעוד בולונז ואז אתם פותחים פה ענק בהגזמה, כי גיליתם שהכנתם כאן מזלג עמוס לרמות שדורשות ניתוח להפרדת שתי הלסתות לטובת הצלחת הכנסת הביס הפסיכי הזה לתוך הפה.

2. אתם אלו של הדק פייס. פה גדול זה לא בשבילכם. אתם מייצרים וואקום עם השפתיים הקפוצות שלכם על קצה הספגטי ואתם יונקים את המסכן בעינוי מזוכיסטי שעושה לכם בריין פריז למרות שהספגטי חם. הקטע הוא שכדי שפעולת היניקה תצליח, השפתיים שלכם סגורות בונקר, הכניסה היא לספגטי בלבד וכל הבולונז שהספגטי האומלל מנסה לקחת איתו לקבר נשאר על הסף והבולונז נותר מבולבל על שפתיכם, כמו חבורה של כוהנים בכניסה לבית עלמין.

3. אתם מתאבדים על מה שהמזלג מעלה אליכם לפה, סו הלפ יו גאד. אממה, סגרתם את הפה? ברכותיי, 24 חתיכות ספגטי תלויות ומתנדנדות לכם מהפה כאילו יחידה מובחרת של הימ"מ פושטת לכם עכשיו על הסנטר. אז מה אתם עושים בקשר לזה? נכון, נוקשים שיניים בקצב היסטרי כדי לחתוך עודפים, משחקים אותה תנין באנטארטיקה.

נו, למה כל זה טוב?!
בולונז, בעצם אופיו, דורש פסטה קצרה, כזו שיש לה עיקולים, פינות, כיסים, חריצים, משהו לאחוז בו דאממ-איט!
אז עזרו לי בבקשה להפיץ את הבשורה במסעדות: ספגטי בולונז אאוט. פסטה קצרה עם בולונז אין! אתם תודו לי אחר כך על החוויה המוגברת.

כאן בחרתי בפסטה מסולסלת, או בשמה הרשמי קוואטפי (cavatappi). היא נקראת כך על שום צורתה לחלק המסולסל בחולץ בקבוקי יין. (קוואטפי = חולץ).



מתכון אקספרס:
1. מטגנים בצל גדול קצוץ ושום כתוש עם שמן זית.

2. מוסיפים פטריות פרוסות ופלפלים בצבעים חתוכים גס ומטגנים.

3. מוסיפים שבבי סויה שהושרו לפני כן במים רותחים למספר דקות וסוננו היטב מהמים לאחר שהתרככו, מתבלים ומערבבים היטב (אני בחרתי בתערובת טוסקנה ותערובת פרובאנס וצ'ילי גרוס).

4. מוסיפים עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, מערבבים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש וממתינים לפסטה שתתבשל בסיר נפרד.

5. מסננים את הפסטה ומוסיפים אל הרוטב, מערבבים היטב ונותנים להם לבצע היכרות למשך 2-3 דקות.

6. מורידים מהאש, מוסיפים 2 כפות שמרי בירה, מערבבים היטב, מצלחתים, מפזרים מעל פלפל שחור ופרמז'ן טבעונית ומגישים מיד.

7. בתיאבון!



מתכונים נוספים עם שבבי סויה:
פלפלונים ממולאים
לׇזַנְיוּבָּה - לזניה עם דפי יובה
תפוח אדמה וחברים
תוספות טבעוניות לאינג'רה
פיצה-פיתה טבעונית מושחתת
פאי רועים טבעוני
בוריטו טבעוני
​​​​​​קובה אדומה טבעונית
המבורגר טבעוני / קבב טבעוני
בורקס דפי אורז טבעוני
עראייס טבעוני
דלעת ערמונים ממולאת
לזניה טבעונית
מוסקה טבעונית
פסטה ריגטוני עם טחון טבעוני וקישואים בבהרט

תגובות: