חפש

קוביות חלבון סויה, נקניקיות מרגז ופטריות - מתכון אקספרס

כתיבה וצילומים: יגאל גיאת

אוקיי, אוקיי, אז אין לי באמת שם רשמי למנה הזו, כל שם שאבחר יהיה ממש ארוך וההכנה שלה ממש קצרה, אני אשכרה לא יודע איך להציג את השחיתות הזאת.
וואי... זה לא חוקי בעליל. מנה כל-כך פשוטה להכנה ועם זאת, כל-כך מעיפה את הבלוטות...

אז אולי פשוט אפרט מה יש לנו כאן?
כופתאות חלבון סויה + פרוסות גסות של נקניקיות מרגז טבעוניות + חצאי פטריות שמפיניון + רצועות בצל לבן, כולם מוקפצים על אש גבוהה עם תערובת תבלינים פסיכית בגיוונה, שבכלל מיועדת להכנת רוסטביף...

התוצאה? חגיגת "בשרים" מגוונת בכל ביס, מלא מרקמים משוגעים ומתובלים.



האמירה הכנה שלי להיום היא: זה באמת כיף להתענג ולהרגיש חי, מבלי שיצור חי *שאינו* אתה, אשכרה ימות בסבל, עבור התחושה הפרטית הכל-כך זמנית: שלך.

המתכון הוא כל-כך פשוט, אז הנה סדר עניינים מזורז:

מצרכים:
- כ-120 גרם כופתאות חלבון סויה (משקל מוצר יבש)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן גדול
- כמה שיני שום כתושות או כפית גדושה אבקת שום
- 500 גרם נקניקיות מרגז טבעוניות, של "בית עם אופי", נמכרות אצל "בטבע שלי" וב"מחסני הטבעונות" וכד', חתוכות לפרוסות עבות מאוד
- 1 קופסת פטריות שמפיניון משומרות, חצויות
- 2 כפות גדושות תערובת תיבול מובחרת. אל תיצמדו אלי כאן, לכו אל מה שזמין לכם, אבל כאמור, אני בחרתי בתערובת תיבול שכביכול אינה קשורה, רוסטביף... רק שבתכל'ס? היא הכי קשורה, בפתיחת הטעמים, במנעד שמלווה את הביס הבשרני עצמו, באפטרטייסט... התאהבתי בתערובת הזאת, ממש.

אופן ההכנה:
1. מתחילים בשחזור כופתאות הסויה, אלו שבעלי הזנבות המכשכשים והמזוכיסטיים שמביניכם מתעקשים משום מה לכנות כ"בונזו"... מבשלים במים רותחים במשך כ-10 דקות, עם כחצי כף מתערובת התבלינים, לטובת ספיגת טעמים. מסננים היטב מנוזלים ושמים בצד.

2. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל, מטגנים עד להזהבה חלקית, מוסיפים את הפטריות, את כופתאות הסויה, את השום (או אבקת השום), את תערובת התיבול שבחרתם. מערבבים היטב על אש גבוהה, כדי לתת לנוזלים של הפטריות ואלו שמתחבאים בכופתאות הסויה הזדמנות להתחרט. כמה שהם יתחרטו - ככה יהיה טעים יותר.

3. אם אין נוזלים בתחתית הסיר, זה זמן טוב להוסיף את הנקניקיות הפרוסות, להמשיך להקפיץ, עד שכל המרכיבים מקבלים השחמה ויזואלית וחריכה וואקלית.

4. זהו. מוכן. מגישים. אני אישית אוהב את כל הרעיון של צלייה עם חרדל, אז טפטפתי כאן על המנה.

הביס הזה?! הקשיבו, צריך לכתוב עליו תקליט. לא אלבום, לא דיסק, לא קלטת. הקשיבו לי, תקליט, עם עטיפה שרוטה וכל השיט.

אני אשכרה רוצה לסיים באיחול דרמתי כזה, בסגנון "שאלוהים ישמור..."
אבל לפי הטעימה שנתתי כאן והנשימה שהחסרתי והחיוך שהרחבתי?
הוא שומר, כפרע'ליו. הוא שומר...



מתכונים נוספים עם קוביות חלבון סויה:
קישואים עגולים ממולאים בחלבון סויה ומוצרלה טבעונית
חלבון סויה ברוטב עגבניות ותבלין פילדלפיה
שיפודים טבעוניים עם יובה כנפיים וקוביות חלבון סויה
חציל קלוי עם קוביות חלבון סויה ופטריות
קוביות חלבון סויה ועגבניות שרי אפויות
רדיאטורי עם קוביות חלבון סויה ופלפלים
מעורב ירושלמי טבעוני

תגובות: