חפש

חציל קלוי עם קוביות חלבון סויה ופטריות - מתכון אקספרס

כתיבה וצילומים: יגאל גיאת

טוב, איך אנסח את זה: הביס הזה כאן הוא "לא כוחות" בכלל...



כי מה יש לנו כאן?
הספינה: חציל קלוי, חצוי, אך שלם עם עצמו. בטוח שאתכם גם, אם תהיו נחמדים.
המטען: תפזורת על הסיפון, כופתאות חלבון סויה, פטריות שמפיניון, בצל, מוקפצים וסגורים בפפריקה חריפה ותערובת תבלינים מובחרת לקציצות.
מזג האוויר: טחינה מזרחית מטפטפת מתחת לפטרוזיליה ערה ומנשבת.
היעד: להמריא. לא משנה היכן אתם בדיוק, פשוט להמריא למקום טוב יותר (ולסגור חלונות לפני כן, כן? כי השכנים לא יבינו מה לעזאזל ההיגיון בכך שאתם לבושים אם אתם נאנחים ככה בעונג...)



מצרכים:
- 1 חציל בינוני שלם פר סועד, קלוי, באש גלויה
כופתאות חלבון סויה, יעני "בונזו"... רגע, רגע, "מתכון אקספרס" מיי אסס... בואו נדבר על זה רגע גם בפעם המיליון, כי זה חשוב, מאדר פאקר חשוב: אתם טבעונים מקולקלים, אוקיי? כן, אתם, טבעונים שמכנים אוכל מדהים מהטבע לבני אדם בכינוי: "בונזו". מה הלו"ז איתכם, אנשים? יש הרי אוכל טבעוני מדהים שם בחוץ. האם אין לנו מספיק הסברה לעשות גם ככה?! האם זה לא מספיק קשה לשכנע אנשים קרניסטים לחוס על גורים ואפרוחים שהם עצמם אוהבים ולצמצם מצידם את לעיסת הגופות המעונות רצח?! קשה. אתם יודעים שכן. אז למה לעזאזל אתם ככה זורמים בזילות משוועת עם הגדרת האוכל שלכם כ"בונזו" או "סוליות"?! האם טופו שנשמע כמו פריקינג "טפו" וסייטן שנשמע כמו פאקינג "שטן" אינם מאתגרים מספיק?! נשבע שגם בבלוג כאן אני אשכרה נאלץ לאפשר חשיפת מתכונים שלי למילות חיפוש כמו "סוליות", כי מה לעשות, זה מה שאנשים טבעונים מקלידים כדי למצוא מתכון טבעוני של חלבון סויה. זה נשמע לכם הגיוני?! אז אנא, תקנו את עצמכם ותקנו את אלו שלצידכם. חלבון סויה, חומר גלם מוסרי ומושלם, ללא גופות זועקות, מגיע במגוון מרקמים וחיתוכים, כופתאות,  קוביות, נתחים, רצועות, שבבים וכד', יש? תודה. אז קוביות חלבון סויה, כ-40 גרם לסועד (משקל מוצר יבש) יספיקו
בצל לבן, חתוך לרצועות
- פטריות שמפיניון, אפשר גם מקופסה, יש כאן טיגון וצמצום, לא יהיה טעם לוואי
טחינה טובה, לא דלילה מדי, אבל כן כזו שאפשר בכיף להגיע איתה לרמות מביכות וסקסיות של נטיפים מהשפתיים. אני מתכוון - זה אוכל קצת  מלוכלך, בואו פתוח, אחרת תפספסו כאן משהו...
פטרוזיליה קצוצה. היא לא רק לקישוט, היא באה לעבוד.
תבלינים: שום גרוס מעושן, או שום טרי, תערובת תבלינים מזרחית של קציצות (הן בד"כ מכילות דברים טובים כגון: כמון, אגוז מוסקט, הל, ציפורן, זרעי כוסברה, כורכום, ג'ינג'ר, חולג'אן, פלפל אנגלי ועוד הפתעות...) | פפריקה חריפה, או פפריקה מתוקה + פלפל חריף יבש, או טרי, מה שבא לכם...

אופן ההכנה:
קולים את החציל >> משחזרים את כופתאות חלבון הסויה על ידי בישול שלהם במים חמים עם קצת מהתיבול >> כשרך מספיק מסננים וסוחטים היטב מהנוזלים שנספגו >> מטגנים את הבצל >> מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד קצת >> מוסיפים את חלבון הסויה, מתבלים, מערבבים ומקפיצים עד להשחמת כל העסק >> מצלחתים: חציל חצוי ופתוח על הצלחת >> מילוי תערובת בשרנית מעל >> טחינה מעל המילוי >> פטרוזיליה מעל הטחינה >> מגישים חם >> מרימים ביס אל הפה >> בום!



מתכונים נוספים עם קוביות חלבון סויה:
קישואים עגולים ממולאים בחלבון סויה ומוצרלה טבעונית
חלבון סויה ברוטב עגבניות ותבלין פילדלפיה
שיפודים טבעוניים עם יובה כנפיים וקוביות חלבון סויה
קוביות חלבון סויה, נקניקיות מרגז ופטריות
קוביות חלבון סויה ועגבניות שרי אפויות
רדיאטורי עם קוביות חלבון סויה ופלפלים
מעורב ירושלמי טבעוני

תגובות: