חפש

אדמה בעננים - מתכון טבעוני

כתיבה וצילומים: יגאל גיאת

חיברתי למנה המשוגעת הזו את השם "אדמה בעננים" משתי סיבות עיקריות. 1: פשוט כי אין לי כותרת קצרה שתצליח להכיל בתוכה את הטירוף שמתרחש כאן בצלחת ו-2: כל ביס כאן מסחרר ומתעתע אותך, עד שכבר לא ברור מה למעלה, מה למטה, ורטיגו סטייל.



מה מתרחש כאן?
יובה כנפיים, פלחי תפוח אדמה, בטטה, פלפל מתוק, בצל לבן, שיני שום שלמות, הכל אפוי ומוקרם בתנור עם ענני גבינת קשיו ותערובת עשבי תיבול ארב דה  פרובאנס, מוגש חם לצד סירות קייק של חסה טרייה, שעמוסות בחצאי עגבניות שרי עטופות בענני אבוקדו נימוח ועלי נענע... כן.

יודע לשתף שבוודאות הייתי צלול כשלקחתי את הביס הראשון.

יודע לשתף שסיימתי את המנה כשאני סטל'ה לגמרי, בזכות העונג, עושר הטעמים והמרקמים, בליווי מלמולי "די, נו, אין מצב, יא ראבי, וואי, רק עוד ביס אחד, אינעאל העולם..." שבקעו ממני לאורך סשן האכילה.

אני חושב שהמנה הזאת היא סוג של טריפ מערבל כזה.

טוב, כבר ציינתי: אדמה בעננים...

בואו להכין, זה קל ומטריף, מרקמים וטעמים מסחררים, מתאים מאוד גם לאירוח, צבעוני, סקסי ומפתה.



מצרכים: (למשהו כמו 4-5 מנות)
למנה החמה:
- 100 גרם יובה כנפיים
- 2-3 תפוחי אדמה בינוניים (כשהקליפה יפה אני מעדיף לשטוף אותם היטב ולא לקלף. לבחירתכם.)
- 2-3 בטטות קטנות/בינוניות
- 2 בצלים לבנים בינוניים, קלופים
- 2 פלפלים אדומים, אפשר כמובן גם לשלב צבעים. לקחתי אדומים, לטובת מתיקות קלה
- 3-4 כפות שמן
- כף גדושה תערובת עשבי תיבול ארב דה פרובאנס, ניתן להשיג בכל חנות תבלינים שמכבדת את עצמה. הרשת גם מלאה במתכונים מצויינים להכנת התערובת בעצמכם בבית.
- מלח, לפי הטעם
- אופציונאלי ומומלץ, למי שכמוני אוהב קצת חריפות: כף שטוחה צ'ילי יבש גרוס או פלפל חריף טרי חתוך לטבעות
- 200 גרם מוצרלה טבעונית לבחירתכם, כאן אני עם גבינת קשיו

למנה הקרה:
- עלי לבבות חסה טריים, יפים ושלמים (אני אומר "לבבות" גם כי הם קטנים ומתאימים יותר לצלחת וגם כמובן כי הם פריכים יותר ויחזיקו נהדר את המילוי)
- 1 אבוקדו גדול בשל או 2 בינוניים
- מיץ מכשליש לימון סחוט
- עגבניות שרי, כ-8-10 יח' לסועד
- עלי נענע טרייה
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:
1. מתחילים משחזור היובה: משרים את הכנפיים במים רותחים למספר דקות עד לריכוך מלא, לטובת היפטרות מריח היובה הגולמית, מסננים מנוזלים ושוטפים היטב.



2. חותכים לפלחים גסים את תפוחי האדמה, הבטטות, הבצלים, הפלפלים. את שיני השום מקלפים ומשאירים שלמות. 




3. מכניסים את כל הירקות לסיר גדול או קערה, מוסיפים את היובה, את השמן, את הפרובאנס, את הצ'ילי הגרוס או הפלפל החריף, קצת מלח, מערבבים היטב ובעדינות את כל העסק, שכל המרכיבים יקבלו ויתעטפו בשמן ובתבלינים.



4. משטחים את הכל על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, עדיין לא מוסיפים את הגבינה. מכניסים לתנור על חום בינוני/גבוה (180-200 מעלות) למשך כ-25 דקות. מוציאים לרגע מהתנור, מערבבים בעדינות, מפזרים מעל את הגבינה, מחזירים אל התנור, למשך כ-20 דקות נוספות.

5. זה זמן מצוין להכין בינתיים את המנה הקרה. הכי קל שאפשר: מרסקים אבוקדו בשל >> מוסיפים לו את מיץ הלימון וקצת מלח ומערבבים היטב >> חוצים את עגבניות השרי ומכניסים אל קערה >> מוסיפים את האבוקדו המרוסק אל העגבניות ומערבבים בעדינות >> מעמיסים על סירות החסה ומניחים בצלחות ההגשה >> מדביקים כמה עלי נענע על האבוקדו >> מזליפים על הכל מעט שמן זית >> פלפל שחור גרוס >> מוכן.



6. עברו כ-20 דקות, או עד שהגבינה נמסה לגמרי/מבעבעת והירקות והיובה המבצבצים מקבלים השחמה יפה ותפוח האדמה רך לנעיצת קיסם - זה הזמן להוציא מהתנור.



7.  מורידים בעדינות מנה לצלחת באמצעות מרית רחבה, מניחים לצד סירות החסה הממולאות שכבר ממתינות שם, מגישים מיד.



8. וממריאים אל האדמה ונוחתים אל השמיים, כי אדמה בעננים...



מתכונים נוספים עם יובה כנפיים:
סוּשִׁיוּבָּה ופטריות
דלעת ערמונים ממולאת ביובה כנפיים
דלעת יפנית ממולאת ביובה כנפיים מוקרמת
יובה כנפיים ופלפלים בטנדורי וצ'דר מעושנת
סמבוסק חומוס ממולא ביובה כנפיים בטנדורי
אטריות חיטה ויובה כנפיים בקארי אדום וקרם קוקוס
שיפודים טבעוניים עם יובה כנפיים וקוביות חלבון סויה
תוספות טבעוניות לאינג'רה
פלפלים ממולאים באורז, יובה כנפיים ופטריות בוויסקי
חֲצִילִיוּבָּה
מעורב ירושלמי טבעוני
כנפיים טבעוניות בקארי וטריאקי

תגובות: